Суд визнав винним волинського митника-хабарника. І відпустив

П'ятниця, 23 липня 2021, 15:34

Фото ілюстративне
Любомльський районний суд визнав винним старшого інспектора Волинської митниці Віталія Войтка в отриманні хабаря в загальному розмірі 1300 доларів США. За це йому призначили покарання у вигляді арешту строком у 6 місяців з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк у 2 роки.

Про це йдеться у вироку Любомльського районного суду Волинської області.

Суд встановив, що старший інспектор аналітично-пошукового відділу управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС Віталій Войтко 22 липня 2015 року пообіцяв представникам ТОВ "Єво-Профіт" не створювати перешкод у проходженні митного контролю. За це він вимагав 500 доларів США за кожен автомобіль з товаром, який перетинає митний кордон України.

Представник фірми звернувся в СБУ та брав участь в слідчих діях, одержував кошти для передачі інспектору Волинської митниці.

Так, 8 серпня 2015 року після перетину митного кордону України транспортним засобом, у якому знаходився вантаж ТОВ "Єво-Профіт", Віталій Войтко зустрівся з представником фірми на території автозаправної станції "WOG" в Ковелі, де одержав неправомірну вигоду у розмірі 500 доларів США.

Вже 11 серпня 2015 року митник зажадав уже 800 доларів за перетин наступного автомобіля з товаром. Зранку 12 серпня Войтко зустрівся з представником "Єво-Профіта" на території автозаправної станції біля митного поста "Ягодин", де одержав для себе особисто неправомірну вигоду у розмірі 800 доларів США.

У суді Віталій Войтко свою вину не визнав, проте його винуватість у вчинення встановленого судом кримінального правопорушення повністю доведена зібраними по справі доказами.

В результаті Любомльський районний суд визнав винуватим Віталія Войтка у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), і за призначив йому покарання у вигляді арешту строком у шість місяців з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк у два роки.

Проте, суд був вимушений звільнити митника-хабарника від відбування призначеного основного і додаткового покарання у зв`язку із закінченням строку давності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: