Поділитись:

У Ковелі знайшли 17 артилерійських снарядів (фото)

Четвер, 22 липня 2021, 13:06
У Ковелі знайшли 17 артилерійських снарядів (фото)

За добу у Волинський області піротехніки аварійно-рятувального загону знешкодили два десятки артилерійських снарядів часів Другої світової війни.

Про це повідомили на сайті Головного управління ДСНС України у Волинській області.

У середу, 21 липня, працівники групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Волинській області знешкодили 20 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, виявлені в селах Мизово Старовижівської селищної громади, селі Видраниця Забродівської сільської громади та у місті Ковелі.

Зокрема біля села Видраниця піротехніки вилучили два артилерійські снаряди калібру 76 міліметрів: один боєприпас виявили у полі за селом, інший – в лісі, а на відритій місцевості біля села Мизово – ще один артснаряд калібру 152 міліметри.

У Ковелі знайшли 17 артилерійських снарядів (фото)

У Ковелі в лісосмузі в районі вулиці Модеста Левицького піротехніки виявили 17 артилерійських снарядів.

У Ковелі знайшли 17 артилерійських снарядів (фото)

Нагадаємо, 15 липня, у селі Тур Ковельського району, поблизу озера Світле підлітки знайшли заіржавілий предмет, схожий на мінометну міну. Про свою знахідку вони повідомили дорослих, а ті зателефонували рятувальникам.

На місце знахідки, яке вже охороняли місцеві правоохоронці, прибули працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Волинській області, які  вилучили та знищили 82-міліметрову мінометну міну. Після ретельного обстеження території за допомогою міношукачів більше боєприпасів не виявлено.

А 6 липня у лісах поблизу сіл Долинка Володимир-Волинського району та Маковичі Ковельського району волиняни, які збирали там чорниці, натрапили на небезпечні знахідки: 33 артилерійських снаряди калібру 45 та 76 мм та ручну гранату Ф-1. Вони повідомили про це рятувальникам, і піротехніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення вилучили вибухонебезпечні предмети, а пізніше – знищили.

У Ковелі знайшли 17 артилерійських снарядів (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів