Поділитись:

У лісах і в полях: за добу на Волині знайшли 17 снарядів й мін (фото)

П'ятниця, 09 липня 2021, 10:45
У лісах і в полях: за добу на Волині знайшли 17 снарядів й мін (фото)

За минулу добу у Камінь-Каширському районі піротехніки Служби надзвичайних ситуацій знешкодили 17 боєприпасів часів Другої світової війни, які знайшли місцеві жителі.

Про це повідомили на сайті УДСНС України у Волинській області.

У четвер, 8 липня, в полі біля села Довжиця місцеві жителі натрапили на підозрілий металевий предмет. Піротехніки, які прибули за викликом, констатували: це артилерійський снаряд калібру 152 міліметри. Небезпечну знахідку знешкодили на спеціальному майданчику.

Того ж дня у лісовому масиві біля села Кам’януха піротехніки вилучили й знешкодили сім артилерійських снарядів різного калібру. Сапери ДСНС працювали також у лісосмузі біля села Березичі. Там місцеві жителі віднайшли вісім боєприпасів: три артилерійські снаряди калібру 152 мм, чотири артснаряди калібру 76 мм та мінометну міну калібру 152 мм. Усі знахідки знешкоджені.

Крім того, піротехніки вилучили й знищили артилерійський снаряд калібру 76 мм, виявлений місцевим населенням у полі біля села Тоболи.

Рятувальники нагадують: при виявленні підозрілих металевих предметів дотримуйтеся вимог безпеки! Не зачіпайте таких знахідок, не переносьте й не перекочуйте, не намагайтеся розібрати тощо. Натомість обгородіть чи позначте місце виявлення й повідомте за номерами 101 або 102.

У лісах і в полях: за добу на Волині знайшли 17 снарядів й мін (фото)У лісах і в полях: за добу на Волині знайшли 17 снарядів й мін (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів