Поділитись:

Бив з 2011 року: що передувало подвійному вбивству у Луцьку

Вівторок, 20 липня 2021, 17:35
Бив з 2011 року: що передувало подвійному вбивству у Луцьку

Подвійне вбивство, яке сталося у Луцьку – яскравий приклад безпорадності держави в боротьбі з домашнім насиллям.

В цьому переконаний журналіст видання «Сила правди» Юрій Горбач. На своїй сторінці у фейсбуці він розповів, що конфлікти у сім'ї виникали давно, і правоохоронці нічого не змогли зробити, аби попередити трагедію, яка сталася на проспекті Соборності 20 липня.

Далі подаємо його допис повністю і без змін:

«Подружжя Пилипюків в стані розлучення було десять років (а одружилися ще у 1987-му). Вперше суд прийняв заочне рішення про розлучення у 2011. Але потім в апеляції його скасували. У 2015 році Луцький міськрайонний суд Волинської області вдруге розлучив подружжя, але вони продовжували жити разом через матеріальні проблеми, відсутність іншого житла.

Ще тоді (уявіть собі!) у 2011-2015 роках жінка наголошувала, що її чоловік "чинить постійне фізичне та психічне насилля у сім'ї, його неодноразові протиправні дії мають тяжкі наслідки для її здоров'я", "найбільше від таких дій відповідача страждає психіка їх дитини, яка постійно спостерігає насилля у сім'ї, котре чиниться зі сторони батька". Ще 6-7 років тому державі було відомо про це!!! Але вона нічого не зробила аби відвернути непоправне.
Потім були справи про аліменти для навчання дочки і неодноразово – справи про вчинення домашнього насильства. 
Останній вирок чоловіку винесли 14 травня ЦЬОГО РОКУ. Знаєте що це було? 

"В ході словесного конфлікту із колишньою дружиною, який виник на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, тримаючи в правій руці металевий предмет, умисно кинув ним в обличчя потерпілій, внаслідок чого спричинив останній тілесні ушкодження у вигляді синців з поверхневими ранами в ділянці спинки носа та на лобній ділянці голови зліва, які згідно висновку судово-медичного експерта за №349 від 13.05.2020 за ступенем тяжкості відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень". 

За це його оштрафували на 850 гривень ОШТРАФУВАЛИ! За конфлікт з колишньою дружиною, який відбувся ще більше року тому...

Це дуже сумно, що держава безсила в таких ситуаціях. І нещодавно Mary Smyk з Оксана Петрук писали про кількість звернень щодо домашнього насилля на Волині.

Думаю, велика кількість з цих ситуацій – потенційно можуть закінчитися схожою історією».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів