Поділитись:

Мінцифри та Amazon підписали меморандум про співпрацю

Вівторок, 20 липня 2021, 05:50
Мінцифри та Amazon підписали меморандум про співпрацю

Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум з технологічним гігантом Amazon (AWS) про взаєморозуміння щодо прискорення цифрової трансформації та впровадження інновацій в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі міністерства.

Підписи поставили міністр Михайло Федоров та директор з цифрових трансформацій у державному секторі Amazon Ліам Максвелл.

Документ передбачає, що українські навчальні заклади зможуть приєднатися до професійного курсу AWS Academy з навчання хмарних технологій. Програма передбачає безкоштовні сервіси, котрі стануть доступними необмеженій кількості студентів і викладачів. 

Крім того, йдеться про програму AWS Activate, котра надасть засновникам стартапів допомогу у вигляді безкоштовних інструментів для розвитку бізнесу, ресурсів на використання хмарних сервісів AWS, навчальних програм і консультацій експертів.

"Початок співпраці Мінцифри з Amazon – це позитивний сигнал іншим великим міжнародним компаніям та брендам про те, що в Україну можна і потрібно заходити...", – заявив Федоров.

Також Amazon Web Services допомагатиме Мінцифри в питаннях модернізації ІТ-систем і політики у сфері хмарних технологій.

За його словами, міністерство намагається асоціювати Україну з цифровим проривом, а розвиток хмарних технологій є пріоритетом, оскільки це дозволить знизити ризики корупції на закупівлях обладнання, суттєво зменшить витрати з бюджету та пришвидшить впровадження інновацій у державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів