Поділитись:

Назвали 50 найвпливовіших людей світу мистецтва

Субота, 10 липня 2021, 02:37

"Observer", перша й найстаріша недільна газета у світі, назвала 50 найвпливовіших людей мистецтва. Туди потрапили художники, аукціоністи, урядовці, юристи та навіть творець мем-сторінки.

Про це інформує "Суспільне".

Серед найвпливовіших людей мистецтва редакція журналу, зокрема, виділяє діджитал-художника Кевіна Маккоя, чия анімація "Quantum" вважається першим NFT. Він створив цю роботу ще у 2014 році, коли ніхто не міг передбачити шалену популярність цифрового мистецтва. У червні 2021 року його твір продали на аукціоні Sotheby’s за 1,4 мільйона доларів.

Також до цього переліку потрапили юрист Френк Лорд, який став частиною соціального руху, який відстоює право країн та спадкоємців на повернення творів мистецтва, викрадених нацистами під час Другої світової війни.

Є у списку і виконавчий директор Дитячого музею мистецтв Нью-Йорка Сет Кемерон, який успішно і по-новому працює з молодшим поколінням, а також Йоко Оно, Бенксі, Сез Кемерон, Елісон Глен, Ребека-Анна Сігель, Beeple, Нен Голдінг та інші.

"Те, що відбуватиметься з мистецтвом через п’ять років, неминуче матиме вплив цих гравців, їхньої роботи в один з найбільш нестабільних років", — пояснюють в Observer.

Як йдеться у вступній статті, рік пандемії, яка стримувала багатьох художників, відвідувачів музеїв та музеї та установи, став для світу мистецтва часом боротьби. І от завдяки впровадженню вакцин, соціально дистанційованих мистецьких практик та онлайн-програмам світ мистецтва повернувся.

"Не можна сказати, що нічого не змінилося. До пандемії мало хто з нас знав, що таке NFT або міг перебачити, як до цих змін зможуть пристосуватися аукціонні будинки. Зростав і інтерес до світу мистецтва з нових ракурсів. З урахуванням питань расової справедливості та економічної рівності. У 2021 році світ мистецтва піклується про справедливість, доступність та створення більш стійкого майбутнього значно більше, ніж раніше", — пишуть в повідомленні редакції.

Повний перелік імен та детальне обґрунтування, чому вони туди потрапили, можна знайти на сайті видання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів