Поділитись:

Ректорка ЛНТУ Ірина Вахович відповіла на звинувачення свого попередника

Четвер, 01 липня 2021, 18:11
Ректорка ЛНТУ Ірина Вахович відповіла на звинувачення свого попередника

Очільниця Луцького НТУ Ірина Вахович відповіла на звинувачення її попередника Петра Савчука у тому, що його "попросили" з університету. 

Ідеться про допис, який ексректор "політеху" оприлюднив у четвер, 1 липня. У ньому він заявив, що його "попросили" з університету та звинуватив керівництво навчального закладу у впливі на рішення вченої ради. 

"Вчора мене "попросили" з рідного Луцького НТУ, в якому я незмінно пропрацював понад 23 роки, пройшов весь науково-педагогічний шлях від асистента кафедри до ректора університету", – емоційно написав він. 

Нинішня керівниця Луцького національного технічного університету у коментарі ІА "Конкурент" звинувачення колеги відкидає і каже, що рішення приймали члени вченої ради. 

"В нас у вищій освіті все відбувається через конкурси. Відповідно, вчора на вченій раді університету відбулося голосування, і за Петра Петровича віддали голоси всього 11 членів вченої ради, що становить дуже малий відсоток, що не дозволило йому далі бути на цій посаді по контракту. Але це не означає, що він не може бути по наказу, якщо буде навантаження на кафедрі. Це нічим особливо йому не загрожує. Але після такого емоційного спічу... В будь-якому випадку, я знаю, що він сьогодні шукає гарну роботу. Ми навіть сприяємо у пошуку цієї гарної роботи, бо розуміємо, що після цієї посади йому трошечки незручно...", –  каже очільниця університету. 

За її словами, Петро Савчук може продовжувати викладати на посаді професора за умови, якщо навчальний заклад набере багато студентів і буде відповідне навантаження.  

Нагадаємо, вибори ректора ЛНТУ відбувалися восени 2020 року. За підсумками голосування, у другий тур вийшли Ірина Вахович та багаторічний очільник закладу Петро Савчук.  Перемога дісталася Ірині Вахович. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів