Поділитись:

У Ковелі з'явиться своя муніципальна варта

Четвер, 24 червня 2021, 13:46
У Ковелі з'явиться своя муніципальна варта

У Ковелі з'явиться муніципальна варта, яка слідкуватиме за виконанням і дотриманням правил благоустрою мешканцями громади.

Це рішення депутати затвердили у четвер, 24 червня, на пленарному сесійному засіданні Ковельської міської ради, інформує «Ковель media».

Перед цим обранці громади підтримали дві поправки до положення, які запропонував голова профільної депутатської комісії Андрій Мілінчук: відділ буде очолювати начальник, якого призначає на посаду і звільняє міський голова, а на посади спеціалістів відділу призначають осіб, які мають вищу освіту, необхідний стаж роботи в органах місцевого самоврядування або в державній службі чи інших сферах за фахом.

Нагадаємо, питання про створення у Ковелі муніципальної варти озвучили на сесії міської ради у грудні 2020 року, коли розглядалася структура виконавчих органів, їх загальна чисельність та штати. Тоді депутат від «Батьківщини» Олег Кіндер зауважив, що питання створення такої варти є доволі актуальним, але досить затратним для міського бюджету. З тим, що цей проєкт є доволі затратним, погодився і перший заступник мера, лучанин Тарас Яковлев, який наполягав: муніципальну варту необхідно створити. Він пояснив, що до обов’язків її працівників увійдуть слідкувати за виконанням і дотриманням правил благоустрою мешканцями громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів