Поділитись:

У Нововолинську тепер є своя муніципальна варта

Вівторок, 01 червня 2021, 16:27
У Нововолинську тепер є своя муніципальна варта

Нововолинські муніципали фіксуватимуть порушення правил благоустрою та паркування, деякі адмінпорушення і виписувати відповідні протоколи.

Про це повідомив «Буг».

У вівторок, 1 червня, міський голова Нововолинська Борис Карпус представив керівника муніципальної варти міста Сергія Смолярука.

Мер міста зауважив, що на створення та функціонування нової структури були закладені кошти в міському бюджеті: 250 тисяч гривень на спорядження і 450 тисяч – на техніку.

«Під час виборчої кампанії було багато звернень щодо безпеки міста. Один із заходів для підтримання порядку – створення та функціонування муніципальної варти», – зазначив Карпус.

Головним завданням муніципалів є підвищення рівня безпеки на вулицях міста, дотримання правил благоустрою та паркування.

Згодом відбудеться закупівля форми, ремонт в офісі, який знаходитиметься на вулиці Святого Володимира, 3. Як сказав голова громади, шукають можливості для закупівлі автомобілів та нагрудних камер і портативних принтерів.

У Нововолинську тепер є своя муніципальна варта

Керівник муніципальної варти Сергій Смолярук розповів, що йому приємно почати діяльність такої нової структури в місті, яку довго чекали.

«Ще три роки тому просив нині діючого голову, щоб ми спробували ввести таку структуру. В Луцьку вона почала функціонувати у 2016 році, і мені довелося брати участь у формуванні муніципальної варти, яка кардинально за 5 років там змінила благоустрій. Позитивний досвід будемо впроваджувати в Нововолинську», – запевнив Смолярук.

Перший місяць роботи муніципали займатимуться профілактикою адмінпорушень та інформуванням населення про порушення правил паркування та благоустрою.

Варто зазначити, що будь-які заходи, пов’язані з охороною громадського порядку, будуть здійснюватися лише з поліцією. Як наголосив керівник муніципальної варти, з правоохоронцями вже обговорено співпрацю.

«Була зустріч з начальником поліції міста, і він приємно вражений, що відтепер матимуть допомогу в боротьбі з адміністративними правопорушеннями», – зазначив Смолярук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024