Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 23 червня

Середа, 23 червня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 23 червня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у середу, 23 червня, найбільше читав про:

Про новий сквер у Луцьку

Новий сквер з'явиться на проспекті Відродження, поруч з Методичним центром профспілок. Він матиме рідкісні й нетипові для місцевості породи дерев, серед яких катальпа, модрина тощо. 

Землю для облаштування скверу надали комунальному підприємству «Парки та сквери міста Луцька» сьогодні під час сесії міської ради. Ділянку площею 0,7412 га  підприємству дали у безоплатне користування. 

Про ДТП у Торчині

ДТП сталася близько опівдня, у селі Торчин: легковик ВАЗ 21015 з причепом врізався у ВАЗ 2105 білого кольору. Внаслідок зіткнення білий «жигуль» отримав сильні пошкодження правого переднього крила і передніх пасажирських дверей.

За словами очевидців, травми отримала пасажирка одного з авто, її госпіталізували.

Про проблеми з маршрутками

У Луцьку у вечірній час фіксують порушення графіків руху громадського транспорту з боку луцьких перевізників. Інформацію підтвердив начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міськради Володимир Степанов.

«Зараз ми проводимо контрольні заходи. Вивчаємо інформацію. Перевірки показують, що має місце порушення графіків руху громадського транспорту у вечірні години. Кількість рейсів менша, ніж мала б бути. І це стосується всіх перевізників. Хтось порушує графіки руху більшою мірою, хтось меншою. Але кількість автобусів на рейсах після 21 години не відповідає умовам здійснення перевезень», – зазначив чиновник.

Про підприємців і ремонт проспекту Волі

Луцький депутат, голова фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» у міській раді Тарас Шкітер переконаний, що підприємці підтримують реконструкцію центрального проспекту міста, але вони не до кінця інформовані щодо його перебігу.

Він підкреслив, що реконструкція проспекту Волі – один з п'яти пунктів програми, з якими «СВІДОМІ» йшли на вибори. Втім, за його словами, у процесі реалізації проєкту реконструкції виникло кілька нюансів.

Так, Тарас Шкітер зазначив, що до нього як депутата округу № 3 (центральна частина міста) звертаються підприємці, які мають «бізнеси», розташовані  вздовж проспекту Волі.

«Вони не можуть клієнту пояснити, коли до них можна буде під'їхати, бо перекрили проспект Волі. Вони говорять: ми підтримуємо реконструкцію, але не знаємо, що казати клієнту. Коли відкриють проспект Волі – через два дні чи через два місяці?... Нам не вистачає інформації», – проілюстрував він ситуацію.

Обранець громади зазначив, що він підготував депутатське звернення до міського голови, аби спільними зусиллями міської ради і Громадянського руху «СВІДОМІ» донести необхідну інформацію до підприємців.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів