Поділитись:

Будівлю колишнього кінотеатру "Зміна" у Луцьку капітально відремонтують боксери

Середа, 23 червня 2021, 18:45
Будівлю колишнього кінотеатру «Зміна» у Луцьку капітально відремонтують боксери

Будівлю колишнього кінотеатру "Зміна", що на Богдана Хмельницького у Луцьку, планують капітально відремонтувати. 

Про це стало відомо під час сесії Луцькради у середу, 23 червня. 

Ремонт у приміщенні площею 323 квадрати проведе громадська організація "Федерація боксу міста Луцька", яка рішенням цієї сесії отримала право пільгової оренди на будівлю. Боксери орендуватимуть колишній кінотеатр за 1 гривню в рік до 31 травня 2026 року. 

Депутат Луцькради від фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ" Андрій Лучик каже, що роботи у приміщенні і справді багато. 

"Вони починали цей ремонт ще раніше, проте виявилося, що обсяг робіт значно більший, ніж передбачалося спочатку. Зокрема, потрібно укріплювати фундамент і виконувати інші капітальні роботи. Це обійдеться їм дорожче, ніж вартість оренди на кілька років. Тому ми ухвалили рішення дозволити їм пільгову оренду за 1 гривню на 5 років.

Раніше виникало питання по муралу, який нанесений на фасад будинку. Його частково пошкодили під час ремонту. Але представники федерації боксу запевнили, що відновлять цей мурал. Особисто я хочу сказати, що коли мова йде про вибір між муралом і збереженням комунального майна, ми спочатку повинні зберегти будівлю кінотеатру "Зміна", а вже потім займатися облаштуванням муралів", – зауважив депутат.

Будівлю колишнього кінотеатру «Зміна» у Луцьку капітально відремонтують боксери

Нагадаємо, ще у квітні новий мурал на фасаді будівлі зіпсували, щоб укріпити стіну. Орендарі будівлі кажуть, що роботи було необхідно провести, інакше будинок би просто розвалився. Вони планують ще і утеплення стіни, а отже робота художника Андрія Присяжнюка може і взагалі зникнути з фасаду колишнього кінотеатру. 

До слова, будівлю також планують внести до переліку пам'яток місцевого значення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів