Поділитись:

З Україною в серці: як команда Зеленського планує розпиляти 5,5 млрд

Неділя, 20 червня 2021, 22:00
З Україною в серці: як команда Зеленського планує розпиляти 5,5 млрд

На святкування 30-ї річниці незалежності України планують витратити майже 5,5 мільярдів, що є розпилом коштів платників податків.

Про це пише Юрій Ніколов, редактор сайту "Наші гроші", на своїй фейсбук-сторінці.

Журналіст повідомив, що вздовж і впоперек вивчив урядовий план заходів, щоб знайти ці гроші.

"Побачив безліч порівняно дешевих хороших речей. До прикладу, «Реконструкція одного дня з життя корифеїв українського театру» (м. Кропивницький), створення арт-об’єкта «Кролевецький рушник — код нації». Навіть ремонт «Онуром» доріжок на «Хортиці» за 30 мільйонів.Але 5,5 мільярдів – шо це?", - пише Ніколов.

Виявляється, в святкову постанову вписали багатомільйонне і багаторічне будівництво шести аеропортів - Вінниця, Дніпро, Одеса, Рівне, Херсон, Закарпаття.

"Це величезна сума грошей в кілька аеропортів, де ніколи не буде достатньо пасажирообігу для самоокупності. І в аеропорти, які аж ніяк не з'являться до 30-ї річниці незалежності України. Наприклад, подруга Зеленської в АМКУ заблокувала будівництво в Дніпрі. А в Мукачеві щойно обрали місце і збираються будувати три роки. Тобто стара совкова карнавалізація продовжується і в молодому прогресивному апараті Зеленського", - йдеться в повідомленні.

Також Ніколов зауважив, що в Раді проголосували за законопроект #5309 про зняття з Prozorro закупівель, приурочених до 30-річчя незалежності. 

"Тепер Зеленський має особисто підписати закон, щоб вивести ці мільярди з Prozorro. Тобто величезні і довгострокові контракти на ремонт аеропортів Кубраков (ред. - міністр інфраструктури) тупо віддасть кому захоче, без жодних конкурсів. Блін, коли я вже перестану думати, що Зеленський хоч щось робить без злого наміру", - написав журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів