Поділитись:

Кабмін затвердив концепцію проєкту «Президентський університет»

Четвер, 17 червня 2021, 04:32
Кабмін затвердив концепцію проєкту «Президентський університет»

Кабінет міністрів України затвердив концепцію реалізації проєкту «Президентський університет».

Про це повідомляють  у Міністерстві освіти і науки.

За словами голови відомства Сергія Шкарлета, «Президентський університет» буде сучасним інноваційним освітнім і науковим центром, який буде впроваджувати ефективні освітні стратегії. Концепція передбачає методики навчання за принципом «30% теорії і 70% практики». Для цього в університет покличуть кращих викладачів і експертів.

За задумом, проєкт повинен реалізувати інтелектуальний і творчий потенціал українців, що забезпечить підготовку високопрофесійних кадрів-лідерів для стратегічних галузей розвитку країни.

«Проєкт дозволить виявити й подолати обмеження для ефективної діяльності закладу вищої освіти, внести, за необхідності, зміни до нормативно-правових актів, які встановлюють основні правові, організаційні, фінансові засади функціонування та розвитку системи вищої освіти, у сфері наукової та інноваційної діяльності.», — зазначили у відомстві.

Сам університет повинен поєднувати в собі високоякісну освіту, сучасні дослідження і інноваційну діяльність. На цій моделі відпрацюють бізнес-процеси управління університетом, методи навчання, інноваційні форми співпраці з бізнесом і більш тісний контакт з академічними установами.

В університеті планується готувати фахівців і проводити дослідження за наступними напрямками: інформаційні технології, кібербезпека і штучний інтелект; нанотехнології; аерокосмічні технології; енергетичні технології; біотехнології і науки про здоровʼя; глобалізація та міжнародні комунікації.

«На території майбутнього університету пропонується розмістити нові навчально-лабораторні корпуси, дослідницький центр, клініку, бізнес-центр, об’єкти соціальної сфери, а також зону рекреації та спорту», — заявляють в міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
18 березня 2024
28 лютого 2024
06 лютого 2024
23 січня 2024
16 січня 2024
13 листопада 2023
01 листопада 2023
22 вересня 2023
15 вересня 2023