Поділитись:

На Волині знову незаконно виловлювали рибу

Четвер, 10 червня 2021, 10:02
На Волині знову незаконно виловлювали рибу

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рибоохоронний рейд на водойми Самарівської ТГ Ковельсьвого району Волинської області (Залухівський гідрологічний заказник). На озері Волянське поблизу села Хабарище викрили грубе порушення правил рибальства. Житель села Самари з дерев’яного човна незаконно виловлював рибу.

Про це повідомляє Рибоохоронний патруль Волині.

На чоловіка складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Того ж дня в ході рибоохоронної роботи на озері Волянське виявили безгосподарське майно. З водойми вилучено 12 сіток Складено відповідний безгосподарський акт.

Довідкова інформація:

З першого квітня триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. До 10 червня включно нерест триватиме на озерах та водосховищах, до 30 червня на придаткових водоймах. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 
Надрукувати
мітки:
коментарів