Поділитись:

Луцьку бібліотеку перевіряли на доступність для людей з інвалідністю

Понеділок, 07 червня 2021, 23:51
Луцьку бібліотеку перевіряли на доступність для людей з інвалідністю

фото "Суспільного"

Обласна наукова бібліотека імені Олени Пчілки потребує майже 200 тисяч гривень на облаштування підйомника для людей з інвалідністю.

Про це "Суспільному" розповіла директорка Людмила Стасюк.

Зараз людям з інвалідністю важко потрапити у книгозбірню, вони потребують сторонньої допомоги.

Валерій Бакаєвич пересувається на візку. Чоловік нині готується до чемпіонату України з шашок. У бібліотеку прийшов, аби знайти літературу про комбінації ходів. Чоловік розповідає: "Люди з інвалідністю не мають грошей на комп’ютери, планшети та інтернет. До бібліотеки ходив би частіше, якби міг потрапити у будівлю без перешкод".

Луцьку бібліотеку перевіряли на доступність для людей з інвалідністю

Пандуса і підйомника біля входу до бібліотеки немає. Піднятися Валерію Бакаєвичу вийшли допомагати троє чоловіків - працівників книгозбірні.

Книгозбірня побудована 1977-го року, при її плануванні потреби людей з інвалідністю не враховували.

"Зараз немає доступу до бібліотеки не тільки з вулиці, а й у середині приміщення. Уже понад рік не працює пасажирський ліфт. На його ремонт потрібно 40 тисяч гривень. В управлінні культури облдержадміністрації коштів цього року на ремонт ліфта не виділили", — каже директорка.

Луцьку бібліотеку перевіряли на доступність для людей з інвалідністю

Інженер обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Михайло Заліщук неодноразово допомагав людям на візках. З його слів, біля споруди немає місця, щоб облаштувати пандус. Вихід із ситуації – підйомник.

Нині питання щодо облаштування бібліотеки підйомником на опрацюванні облдержадміністрації. Голова комісії з питань фінансів, бюджету та цінової політики облради Орест Маховський розповів, що на попередній сесії обранці громади підтримали запит щодо облаштування обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки підйомником. Поки з його слів, не надходило пропозицій від управління культури облдержадміністрації, щодо того, де взяти на це гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів