Поділитись:

​​​​​​​Байден не зустрінеться із Зеленським через зміну керівництва «Нафтогазу»

Понеділок, 07 червня 2021, 11:45
​​​​​​​Байден не зустрінеться із Зеленським через зміну керівництва «Нафтогазу»

Білий дім розглядав можливість запросити президента Володимира Зеленського у Вашингтон для зустрічі з Джо Байденом до його саміту з президентом РФ Володимиром Путіним, але відмовився від цієї ідеї через зміну керівництва «Нафтогазу».

Про це повідомило видання Axios з посиланням на джерело в адміністрації Байдена, інформує «Економічна правда».

«Джерело в адміністрації розповіло, що Білий дім розглядав можливість запрошення Зеленського у Вашингтон перед самітом Байдена з Путіним, але відмовився просувати зустріч після рішення Зеленського змінити керівництво державної енергетичної компанії "Нафтогаз". Цей крок викликав стурбованість у адміністрації, що він відмовився від зусиль по боротьбі з корупцією», – пише видання.

Нагадаємо, президенти США і Росії зустрінуться 16 червня в Женеві. В інтерв’ю Axios Володимир Зеленський наголосив, що вважає важливим проведення консультацій з американським президентом перед його зустріччю з Путіним.

«Я розумію, що через вже існуючі плани президента США і його щільний графік вони (консультації. – ред.) цілком можуть не відбутися, але цей вибір буде тільки за ним», – сказав Зеленський, додавши, що готовий зустрітися з Байденом у «будь-який момент і в будь-якій точці планети».

У відповідь на запитання, що означатиме, якщо Байден зустрінеться з Путіним раніше, ніж із Зеленським, президент України сказав:

«Це відповідь і геополітичне бачення: є "імперії", є великі держави світу, а є всі решта».

Нагадаємо, Європейський Союз, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація також заявили про занепокоєння у зв’язку зі звільненням голови правління  НАК «Нафтогаз України».

В США, коментуючи зміни в керівництві НАК «Нафтогаз України», заявили, що від дотримання принципів корпоративного управління, прозорість та доброчесність у призначенні персоналу в енергетичному секторі залежить довіра до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів