Поділитись:

Кома та 80% ураження легень: як волинянин здолав коронавірус (відео)

Неділя, 30 травня 2021, 15:15

Захворів на коронавірус Юрій Корнелюк у середині квітня. Хвороба протікала важко: 23 дні на штучній вентиляції легень, 80% ураження легень, медикаментозна кома.

Про історію боротьби з недугою чоловік розповів Суспільному.

"Спочатку боліла спина, викликали "швидку" – зробили укол, а вранці стало важко дихати", – так розпочинався коронавірус у Юрія Корнелюка. Втрапив він до лікарні 13 квітня із температурою 40 градусів та низькою сатурацією кисню у крові.

Діагноз "коронавірус" Юрію підтвердили у відділенні тимчасового інфекційного стаціонару у Луцьку. Хвороба розвивалась швидко. Стан 35-річного чоловіка, який не мав супутніх захворювань, погіршувався і його перевели до реанімації, ввели у медикаментозну кому. Майже три тижні був на апараті штучної вентиляції легень.

Лікар-анестезіолог Богдан Орлецький розповідає, що пацієнт був у вкрай важкому стані, мав до 80% ураження легень: "Пацієнти в такому стані, з великим ураженням легень, після того, як вони потрапляють на ШВЛ, дуже рідко з того виходять".

Юрія Корнелюка прооперували. Чоловік досі з пов’язкою на шиї - наслідки хірургічного втручання. Зараз Юрій лікується вдома. Щоб швидше відновитися, чоловік щодня займається на тренажерах на свіжому повітрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів