Поділитись:

В Україні запустили карту вакцинації: Волинь – на 16-му місці

Середа, 26 травня 2021, 14:45

Громадська організація "Антикорупційний штаб" запустила карту вакцинації. Вона доступна за лінком vac.shtab.net. За допомогою карти жукраїнці зможуть у кілька кліків знайти найближчий пункт вакцинації та ознайомитися із статистикою щеплень на ньому.

Згідно з даними аналітиків ГО “Антикорупційний штаб”, наразі Волинська область посідає 16-те місце серед 24-х регіонів України за кількістю провакцинованого населення із розрахунку на 10 тис. осіб. У топ-3 за кількістю щеплених від COVID-19 осіб входять Київська, Полтавська та Тернопільська області. Найменше осіб провакциновано на Донеччині, Луганщині та Харківщині. 

Карта автоматично обробляє відкриті дані, що публікуються Національною службою здоров'я України. Вона охоплює всю територію України: від маленьких сіл до великих міст (за винятком тимчасово окупованих території), є повністю безкоштовною, має форму зворотнього зв’язку та можливість повідомити про порушення пов'язані з процесом вакцинації в України. 

“До Антикорупційного штабу регулярно звертаються зі скаргами на порушення в процесі вакцинації. Це і недотримання соціальної дистанції, і вакцинація в порушення етапів визначених МОЗ, і надмірна утилізація вакцин. Відтепер кожен українець отримав змогу побачити існуючі пункти вакцинації та статистику використання вакцин ними, а також залишити повідомлення про порушення, на яке обов'язково відреагують наші юристи”, – зазначив виконавчий директор ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик.

Довідково: 

Антикорупційний штаб – громадська організація, створена у 2014 році. Вона розробляє цифрові інструменти для контролю прозорості та ефективності  роботи органів місцевої влади. Інструмент створено завдяки фінансовій підтримці Посольства Франції в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів