Поділитись:

COVID-19: Словаччина виділить Україні 600 тисяч євро на вакцину

Субота, 29 травня 2021, 00:15

Уряд Словаччини надасть Україні допомогу в розмірі 600 тисяч євро на закупівлю вакцини проти COVID-19, а також виділить 195 тисяч євро на захисне обладнання для "Охмадиту".

Про це розповіли прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер під час спільної зустрічі, – повідомляє пресслужба Кабінету міністрів. 

Едуард Хегер зауважив, що Словаччина активно просуває ініціативу поширення вакцин для сусідніх країн і продовжуватиме робити це надалі. Також він повідомив, що Словаччина передає дитячій лікарні "Охматдит" сертифікат щодо надання захисних засобів у розмірі 195 тисяч євро.

Денис Шмигаль повідомив Главі Уряду Словаччини, що Україна працює над створенням цифрового національного "ковід-сертифіката".

"Важливим є забезпечення його сумісності з відповідним сертифікатом в ЄС та ВООЗ. Необхідною є також наша взаємодія з ЄС щодо створення правової бази впровадження та взаємного визнання цих сертифікатів. Сподіваємося, Словаччина також сприятиме взаємному визнанню цифрових сертифікатів та створенню механізму спрощеного перетину кордонів з країнами ЄС в умовах пандемії" , – відзначив очільник українського Уряду.

Крім того, сторони торкнулися питання відновлення повноцінного функціонування Міжнародного аеропорту "Ужгород". Денис Шмигаль подякував Словаччині за початок процесу розблокування роботи аеропорту.

"Підписання міжурядової угоди – це перший крок. Сподіваємося, що всі нормативні акти, які дозволять повноцінно використовувати аеропорт «Ужгород», будуть оперативно доопрацьовані" , – зауважив Прем’єр-міністр України.

Денис Шмигаль додав, що Уряд України вже фактично має підписані угоди з однією українською авіакомпанією щодо організації регулярного рейсу Київ–Ужгород і запропонував Едуарду Хегеру провести символічну зустріч на пункті пропуску спільного кордону.

"Вважаю, це дасть поштовх розвитку прикордонного руху між нашими країнами", – наголосив очільник українського Уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів