Поділитись:

У Луцьку відкрили дитячий кінофестиваль: малечу кличуть на безкоштовне кіно

П'ятниця, 28 травня 2021, 14:10
У Луцьку відкрили дитячий кінофестиваль: малечу кличуть на безкоштовне кіно

У Луцьку розпочався 8-й фестиваль мистецтва кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест». Його розпочали переглядом доброї української стрічки "Віктор_Робот". Мультфільм дивилися кількадесят маленьких лучан. Після перегляду вони давали оцінку стрічці - 

Події стрічки відбуваються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає. Мультфільм вийде в широкий кінопрокат уже за місяць – 24 червня.

У Луцьку відкрили дитячий кінофестиваль: малечу кличуть на безкоштовне кіно

У Луцьку відкрили дитячий кінофестиваль: малечу кличуть на безкоштовне кіно

Загалом кінофестиваль - це 10 днів кінопоказів. Зараз він відбувається у гібридному форматі - шість фільмів можна подивитися офлайн у кінозалах. Паралельно всі фільми доступні онлайн на сайті кінофесту. 

Цьогорічний фестиваль складається із трьох частин. По-перше, це міжнародна конкурсна програма, де представлений мультфільм від України, а також інші європейські стрічки, які вже мали нагороди на інших фестивалях. У цій програмі є 8 фільмів, і глядачі обирають найкращий серед них. По-друге, є один фільм-ретроспектива. Цього року це буде старий фільм "Лисенятко Вук". Його показують для того, аби популяризувати кінокласику серед молоді. По-третє, у рамках фестивалю буде перегляд 16 дитячих кінофільмів тривалістю до 8 хвилин. Діти самотужки знімали і монтували ці фільми, був конкурсний відбір. Глядачі даватимуть приз глядацьких симпатій, а журі відбиратиме три найкращі стрічки. 

У Луцьку відкрили дитячий кінофестиваль: малечу кличуть на безкоштовне кіно

Фестиваль традиційно безкоштовний. Організатори кажуть, що це своєрідний соціальний проект, бо половина місць в кінозалах надається для різних незахищених верств населення.Інша половина - для будь-якого відвідувача, який може зареєструватися онлайн і прийти.

"Я вже третій рік координаторка цього фестивалю у Луцьку, і цікаво спостерігати за вподобаннями дітей і молоді. Два роки поспіль у конкурсній програмі вигравала Україна. Це дуже прикольний результат. Минулого року все було онлайн, а цього року офлайн. Цей кінофестиваль доступний для кожного, хто хоче мати якісне дозвілля. Він популяризує спільні сімейні перегляди кінофільмів", - розповідає координаторка "Чілдрен Кінофесту" Катерина Білохвіст.

Дівчина та її помічники вже зібрали перші результати дитячих голосувань. Більшість глядачів вподобали українську стрічку про дружбу робота і дівчинки. 

Фільми у програмі можна подивитися щодня з 28 травня по 2 червня у кінотеатрі "Прем'єр Сіті". Зареєструватися на безкоштовні покази може кожен охочий – для цього потрібно обрати місто і фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму на сайті «Чілдрен Кінофесту».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів