Поділитись:

За три місяці проти коронавірусу вакцинували понад 27 тисяч волинян

Четвер, 27 травня 2021, 17:42

В Україні та на Волині зокрема триває активна вакцинація населення від коронавірусної хвороби.

За три місяці вакцинальної кампанії 27 101 житель області вакцинувався від коронавірусної хвороби, – повідомили у Волинській ОДА. 

Слід зазначити, що наразі для вакцинації в державі та області використовують вакцини відомих у світі розробників та виробників. Зокрема, починаючи з 25 лютого цього року, найбільше щеплень проведено вакциною Covishield/AstraZeneca (виробництва Індія) – 14 193 волинянина вакцинувалися нею, в результаті чого використано 100 % отриманої для області вакцини цього виробника.

У квітні цього року Волинь отримала вакцини ще трьох виробників. Зокрема, розпочато щеплення вакциною CoronaVac, якою станом на кінець травня вакциновано 2 429 осіб. Ще 8 139 жителів області отримали вакцину AstraZeneca (виробництва Південна Корея).

Окрім того, 2 340 волинян було щеплено вакциною "Комірнаті" (виробництва Pfizer/BioNTech). Цією вакциною щеплювалися особи, які перебувають в інтернатних закладах, будинках для людей похилого віку та їх працівники (загалом 24 інтернатних заклади), працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби України. Цю вакцину також використали стовідсотково.

Загалом першу дозу вакцини отримали 24 889 жителів краю та другу дозу – 2 212 волинян.

До слова, вакцинацію на Волині проводять на 66-и пунктах щеплень, що створені на базі амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Вакцинацію населення вакцинами Covishield/AstraZeneca та CoronaVac в області здійснюють 9 мобільних бригад та вакциною Комірнаті (Pfizer/BioNTech) – 6 мобільних бригад. На початок червня заплановане навчання ще 5 мобільних бригад, які будуть працювати з вакцинами AstraZeneca та CoronaVac, та 4 мобільні бригади – з вакциною Комірнаті (Pfizer).

Як зазначає заступник голови облдержадміністрації Людмила Тимощук, вакцинальна кампанія на Волині проходить успішно, мобільні бригади працюють професійно, а вакцина використовується максимально ефективно. Загалом усі, хто вже вакцинувався, почуваються добре.

«Вакцинація на сьогодні добровільна, – зауважує заступник голови облдержадміністрації Людмила Тимощук. – Проте, маємо розуміти, що щеплення від COVID-19 дозволить зменшити ризик зараження і поширення коронавірусної хвороби. І чим швидше утвориться колективний імунітет, тим швидше людство зможе повернутися до звичного ритму життя. Також не варто забувати, що вакцинація значно полегшує перебіг хвороби у разі захворювання за рахунок утворених антитіл».

Відтак, облдержадміністрація звертається до волинян з проханням: якщо вам телефонує сімейний лікар з пропозицією провакцинуватися, не нехтуйте можливістю отримати щеплення від COVID-19. Потурбуйтеся про своє здоров’я та безпеку оточуючих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів