Поділитись:

Черги вантажівок на «Ягодині»: працюватимуть додаткові прикордонні наряди

Вівторок, 25 травня 2021, 09:00

У пункті пропуску «Ягодин» відбулася міжнародна чотиристороння зустріч представників прикордонної та митної служб України й Республіки Польща. Сторони обговорили питання зменшення накопичення і пришвидшення руху вантажівок через пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» та співпраці між суміжними службами.

Про це повідомили в пресслужбі прикордонників. 

Зазначимо, що у зв’язку зі зростанням вантажопотоку, перед пунктом пропуску «Ягодин-Дорогуськ», як з української, так і з польської сторони, особливо наприкінці робочого тижня, утворюються черги вантажних транспортних засобів.

Аби підвищити швидкість перетинання українсько-польського кордону при збільшенні транспортного потоку, сторони домовились вживати усіх можливих заходів, зокрема забезпечувати виставлення додаткових прикордонних нарядів.

Також представники прикордонної та митної служб України й Республіки Польща, що несуть службу у складі змін в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», будуть щодобово зустрічатися та обмінюватися інформацією щодо кількісних показників контрольних операцій для вирішення питань пришвидшення пропуску вантажних транспортних засобів через кордон.

Зауважимо, що відповідно до вимог Меморандуму про запровадження системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні, з метою забезпечення ритмічності пропускних операцій, службами обох сторін за добу в обох напрямках в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», оптимально приймається 1200 вантажних транспортних засобів. Фактично ж щодоби забезпечується пропуск через кордон близько 1300 вантажівок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
16:46
22 березня 2024
21 березня 2024
18 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024