Поділитись:

Кияни вийшли на марш, щоб підтримати трансгендерів. На них напали (відео)

Субота, 22 травня 2021, 17:30
Кияни вийшли на марш, щоб підтримати трансгендерів. На них напали (відео)

У Києві більше сотні людей вийшли на марш за права трансгендерів. Їх охороняли 400 правоохоронців. 

Марш пройшов столицею 22 травня. Він приурочений до другої річниці вилучення трансгендерності з Міжнародної класифікації хвороб. Про це пише Громадське.

У марші взяли участь кілька сотень людей. Вони пройшлися від Михайлівської площі до Поштової. За громадським порядком слідкували понад 400 представників поліції, зокрема поліції діалогу, та Нацгвардії. Водночас на Михайлівській площі зібралися близько 200 противників маршу, серед яких, зокрема, були представники націоналістичної організації «Традиція і порядок».

 

В Києві стартував щорічний Транс-Марш pic.twitter.com/1p0Hn1UuOA

— Радіо Свобода (@radiosvoboda) May 22, 2021

Після закінчення трансмаршу на Поштовій площі його учасники організовано спустилися у метро. Під час ходи кілька людей намагалися напасти на учасників заходу, однак поліція їх оперативно затримала, зазначає «Суспільне».

Організатори зазначають, що Транс-Марш пов’язаний з 25 травня 2019 року, коли Всесвітня організація охорони здоров’я виключила 11 діагнозів, пов’язаних з трансгендерністю, із категорії психічних захворювань. Кажуть, що на світовому рівні вже з початку наступного року набуває чинності Міжнародна класифікація хвороб (МКХ-11).

«В Україні ж ми досі не почули від Міністерства охорони здоров’я, які саме кроки і коли воно збирається — якщо взагалі збирається робити… Ми хочемо бачити конкретні плани із впровадження нової МКХ, а також оновлення чинного клінічного протоколу та процедури юридичного визнання гендеру відповідно до неї, зокрема врегулювання можливості переходу для небінарних людей», — зазначають організатори маршу.

 

У центрі Києва проходить Транс-Марш, участь беруть близько 150 людей pic.twitter.com/ICfGy1gdUd

— СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ 📰 (@suspilne_news) May 22, 2021

Нагадаємо, у 2019 році у Києві на Михайлівській площі відбувся Транс-Марш, присвячений Міжнародному дню пам’яті трансгендерних людей, які загинули через трансфобію. У 2020 році захід не відбувся через пандемію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів