Поділитись:

LEGO випустить перший ЛГБТ-набір без визначеної статі

П'ятниця, 21 травня 2021, 05:15
LEGO випустить перший ЛГБТ-набір без визначеної статі

Компанія LEGO розробила перший різнокольоровий набір конструктора, присвяченого ЛГБТ-спільноті.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на The Guardian.

Набір під назвою "Усі чудові" (Everyone Is Awesome) складається з 346 частин і містить 11 фігур, кожна з яких пофарбована у кольори веселки. Складена конструкція має форму прапора ЛГБТ-спільноти.

LEGO випустить перший ЛГБТ-набір без визначеної статі

Усі фігурки, окрім однієї, не мають визначеної статі. За словами дизайнера Меттью Ештона, це зроблено для того, аби підкреслити індивідуальність, але залишити певну неоднозначність. Винятком є фіолетова фігурка зі стилізованою перукою, яка зображає драґ-квін. 

Окрім того, у наборі можна побачити кілька фігурок темношкірих персонажів із різними відтінками, щоб показати їхнє різноманіття всередині ЛГБТ-спільноти.

LEGO випустить перший ЛГБТ-набір без визначеної статі

Спершу дизайнер Меттью Ештон розробив цей набір для власного робочого столу. Однак він привернув увагу інших представників ЛГБТ-спільноти й незабаром став популярним.

«Інші члени спільноти в Lego сказали мені, що їм це подобається. Тому я подумав, можливо, це те, чим ми повинні поділитися... Хотів би я дитиною дивитися на світ і думати: "Все буде добре, тут є місце для мене". Я хотів би бачити заяву, що "всі чудові"», – каже дизайнер.

Наразі на сайті Lego випуск цього набору анонсований на 1 липня. Його ціна становить 35 доларів (приблизно 960 грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів