Поділитись:

На Волині вчителі не хочуть вакцинуватися до ЗНО

Субота, 22 травня 2021, 10:40

Волинські педагоги, які працюватимуть під час ЗНО, не поспішають користуватися пріоритетною можливістю отримати вакцину від коронавірусу. Так, у Камінь-Каширській громаді зі 160 працівників цієї категорії провакциновано хіба кілька осіб. 

Про це інформує  газета "Полісся".

Раніше Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством освіти і науки України ухвалили рішення про те, щоб надати пріоритетну можливість вакцинуватися тим працівникам освіти, які цьогоріч залучені до проведення ЗНО. Освітян, котрі виявили бажання імунізуватися проти COVID-19, щеплюватимуть вакциною CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, що надійшла до України вкінці березня. За кожною особою, щепленою першою дозою, буде зарезервована друга доза із цієї ж партії.

Ця вакцинація добровільна. Попри це, волинські вчителі неохоче йдуть на таку пропозицію. 

Як повідомили в управлінні гуманітарної політики міської ради, у Камінь-Каширську буде зосереджено три пункти проведення ЗНО, де орієнтовно має бути задіяно близько 160 педагогічних працівників. Тим часом серед освітян провакциновані лише кілька осіб.

До прикладу, у ліцеях №1 та №2 Каменя-Каширського, за словами керівників цих навчальних закладів, серед вчителів охоплені щепленням лише одиниці. Утім, багато з них уже перехворіли та мають протипокази до вакцинування. Однак згодом імунізуватися планують.

Нагадаємо, 25% педагогів, які будуть залучені до проведення ЗНО на Волині, отримали першу дозу вакцини від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів