Поділитись:

Українців безкоштовно вакцинуватимуть від коронавірусу на кордоні з Польщею

Вівторок, 18 травня 2021, 23:59
Українців безкоштовно вакцинуватимуть від коронавірусу на кордоні з Польщею

Українців, що їдуть до Польщі, вакцинуватимуть від коронавірусу на польсько-українському кордоні.

Про це повідомляє видання Wirtualna Polska, - пише "Бабель".

Як зазначається, на прикордонних переходах у Підкарпатському воєводстві охочим потрапити до Польщі пропонуватимуть однодозову вакцину Johnson & Johnson.

«Це буде свого роду фільтр, що захищає країну від проникнення коронавірусу ззовні. Ми вже щодня виловлюємо по кілька інфікованих на наших контрольно-пропускних пунктах на кордоні з Україною. Люди, які приїжджають на роботу в Польщу, також повинні бути вакциновані, що посилить наш захист», — заявив професор Станіслав Мазур, керівник медичного центру Medyk в Жешуві, який є одним із організаторів кампанії вакцинації в Підкарпатті.

За словами Мазура, українцям, які приїжджають до Польщі, буде запропонована однодозова вакцина Johnson & Johnson, що дозволить уникнути можливих складнощів, які виникають із дводозовими вакцинами.

Також медик запевнив, що чимало роботодавців хочуть вакцинувати своїх працівників, зокрема, йдеться про будівельні компанії та ті, які наймають іноземців на сезонні роботи. Підприємці побоюються спалаху коронавірусу, що згодом блокує роботу.

Наразі у Підкарпатському воєводстві вже замовили вакцину, після поставки медики готові почати щеплення.

Згідно з повідомленням на сайті Міністерства охорони здоров’я Польщі, 10 травня почалася реєстрація на вакцинацію від COVID-19 для всіх охочих. Для цього достатньо лише номера PESEL.

«Іноземці, які мають право на перебування, вакцинуються на тих же умовах, що і громадяни Польщі», — наголосили у МОЗ Польщі.

Як зазначається, вакцинація є добровільною та безоплатною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024