Поділитись:

Луцьким студентам на левах і приматах пояснили, як створювати сім'ю (фото)

Субота, 22 травня 2021, 10:15
Луцьким студентам на левах і приматах пояснили, як створювати сім'ю (фото)

Луцькі студенти вивчали досвід тварин зоопарку у формуванні пари і побудові сім'ї. 

Цікаве заняття на свіжому повітрі провела для своїх вихованців викладачка факультету психології та соціології ВНУ імені Лесі Українки Оксана Фенина. Про нестандартну пару у Луцькому зоо науковиця розповіла на своїй фейсбук-сторінці. 

В рамках проведення навчального курсу «Психологічна готовність до шлюбу і сім’ї» група практичних психологів ПП22 та ПП32  відвідала Луцький зоопарк. Директорка звіринцю Людмила Денисенко провела інформативний огляд життя тварин.

"Ми дізналися про те, як тварини, птахи створюють пари, про їх здатність до розмноження, особливості протікання вагітності, догляду за потомством. В більшості тваринних родин панує матріархат і полігамія, а самець виступає в ролі охоронника, хоча, у деяких видів приматів, самець доглядає за потомством. Дійсно правдивою є інформація про лебедине кохання. Ці прахи лише один раз створюють пари і, якщо партнер помирає, то більше його ніхто не замінює. Те саме стосується і вовків. Особливими є відносини в левів. В прайді полюванням займається левиця, а лев охороняє територію. Тварини вирощують своє потомство і, коли бачать, що вони вже досягли зрілості, то відправляють їх в доросле життя. Шкода, що далеко не всі люди так роблять. В тварин нам є чому повчитися", – підсумувала викладачка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів