Поділитись:

Волинянин, винний у смертельній ДТП, сяде на сім років

Четвер, 20 травня 2021, 11:12

Волинські прокурори домоглися справедливого покарання для винуватця смертельної автопригоди.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

24 січня 2020 року 39-річний житель села Гішин Ковельського району, рухаючись автодорогою в селі Копачівка Рожищенського району автомобілем Peugeot Expert, на нерегульованому пішохідному переході наїхав на 23-річну дівчину та втік з місця ДТП, залишивши безпорадну травмовану потерпілу без допомоги. Через отримані травми вона померла.

Рожищенський районний суд призначив водієві, визнаному винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілої, та залишенні потерпілої в небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України), покарання у виді п’яти років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права керувати транспортними засобами.

Не погодившись із вироком суду першої інстанції, його оскаржили в апеляційному порядку прокурори, сторона захисту і потерпілі.

Апеляційний суд, приставши на позицію прокуратури, призначив водієві покарання у виді семи років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права керувати транспортними засобами.

Окрім того, з нього буде стягнуто 1 мільйон гривень (за рішенням суду першої інстанції ця сума становила 400 тисяч гривень) моральної шкоди на користь потерпілих – батьків, чоловіка та брата загиблої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів