Поділитись:

Сморід у Луцьку: Гнідавський цукровий завод можуть зупинити

Вівторок, 18 травня 2021, 13:15
Сморід у Луцьку: Гнідавський цукровий завод можуть зупинити

Луцька міська рада звернулася до контролюючих органів з вимогою анулювати дозвільні документи Гнідавському цукровому заводу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу та призупинили його діяльність. 

Це відбулося у вівторок, 18 травня, під час позачергового сесійного засідання Луцькради. 

Так, в. о. керівника відділу екології Олег Гелета доповів, що лучан продовжує турбувати неприємний запах у місті. Починаючи з 10 травня 2021 року у групу оперативного реагування 15-80 та у відділ екології Луцької міської ради стали надходити скарги мешканців Луцька про погіршення умов проживання від нестерпного смороду та викидів в атмосферне повітря чорного диму від діяльності ПрАТ «Гнідавський цукровий завод». Найбільше скраг надійшло упродовж 15-16 травня. 

Щоб вплинути на ситуацію, депутати звернулися до Державної екологічної інспекції у Волинській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області з проханням призупинити діяльність підприємства. 

 

Разом із цим заступник голови фракції "СВІДОМІ" Михайло Наход запропонував не просити одразу анулювати дозвіл заводу, а спершу провести на виробництві комплексну перевірку та вже за її результатами привести його діяльність у відповідність до вимог природоохоронного законодавства. Пропозицію депутата і звернення в цілому було підтримано обранцями громади одноголосно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів