Поділитись:

"Це тільки початок": В Україні проведуть перший онлайн-курс з аутизму

Четвер, 13 травня 2021, 06:31
«Це тільки початок»: В Україні проведуть перший онлайн-курс з аутизму

31 травня 2021 року стартує курс університету Аделфі за підтримки Міжнародної громадської організації "Дитина з майбутнім" в рамках Міжнародної Академії аутизму.

Засновниця організації, консул "Аутизм–Європа" в Україні та мама хлопчика з аутизмом Інна Сергієнко поділилася новинами про проєкт з Оsvita.ua.

Це перший в Україні курс з аутизму для тих, хто практикує, бажає навчитися працювати з аутистами або для себе познайомитися з розладом незалежно від базової освіти.

"Відтоді як я вперше зіткнулася з темою аутизму, я подорожую по всьому світу, беру участь у тематичних конференціях і зустрічах. Я спілкуюся з людьми, чий досвід неоціненний – це фахівці високого класу. Мені б дуже хотілося, щоб їх знання були доступні в Україні. І, нарешті, моя мрія починає збуватися", – розповіла Інна Сергієнко. 

Подібних проєктів в Україні немає, а Міжнародна громадська організація "Дитина з майбутнім" стала першою організацією, яка надала можливість прослухати комплексну програму, що охоплює широкий спектр базових питань про аутизм на рівні студента університету з подальшою міжнародною сертифікацією.

Головне завдання 140-годинного курсу – поширення новітніх знань і підходів у медицині, педагогіці, навчанні, психології явища шляхом залучення кращих фахівців галузі. При цьому весь проєкт розрахований на російськомовну аудиторію, що дозволить взяти в ньому участь не тільки українським слухачам, але й усім охочим пострадянського простору.

Інна Сергієнко зазначила, що запропонований курс – це лише перша частина повноцінної університетської програми університету Аделфі, яка зараз знаходиться у процесі остаточного доопрацювання та юридичних узгоджень.

"В Україні є фахівці високого рівня з дуже хорошим досвідом, і я хочу, щоб вони мали можливість нести його в інші країни. Курс, який ми зараз починаємо, – це тільки початок. Ми домовилися з університетом Адельфі про університетський курс для пострадянських країн російською мовою з отриманням сертифікату, який визнається в усьому світі. Людина з таким документом може працювати де завгодно.

 

Ми збираємо найкращих українських та зарубіжних фахівців та передові практики. Дуже важливо обмінюватися досвідом – брати краще, що є в інших, та ділитися своїми досягненнями. На жаль, наші фахівці не володіють англійською настільки, щоб скласти мовний тест для вступу до університету Аделфі. Проте отримати доступ до такої неоціненної інформації – дуже важливо, тому наш курс надає можливість навчатися доступною мовою", – підкреслила Інна Сергієнко.

Деталі за посиланням – https://osvita.ua/school/82422/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів