Поділитись:

ЗНО-2021: як проводитимуть на Волині

Середа, 12 травня 2021, 22:42
ЗНО-2021: як проводитимуть на Волині

фото ілюстративне

Цього року на Волині діятимуть 60 пунктів тестування.  На основну сесію зареєструвалося понад 12,5 тисяч осіб.

Про це під час пресконференції щодо проведення основної сесії ЗНО розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, – інформують "Волинські Новини".

Уже 21 травня розпочне роботу перший пункт тестування, де учасники складатимуть ЗНО з хімії. Згодом відбудуться тести й з обов’язкових предметів та інших, які обрали випускники. До слова, з української мови та літератури працюватимуть на Волині 52 пункти тестування, з математики – 51.

Лариса Середяк вчергове нагадала, що кожен учасник повинен мати при собі наступні документи: оригінал сертифікату, оригінал паспорту або паспорт у додатку "Дія" (а невідсканований чи сфотографований) та запрошення-перепустку (можна і фотографію запрошення). Без цих документів на пункти тестування не допустять. Якщо хтось загубив сертифікат – ще є час замовити дублікат, головне – не залишати все на останній момент. Також учасники повинні мати дві ручки чорного кольору та дві захисні маски.

Адреси пунктів тестування з предметів, на які зареєстровані учасники та як до них дістатися є на інформаційних сторінках учасників.

Вхід в пункти тестування відбуватиметься з 09.50 до 10.50. Ті, хто запізняться і прийдуть після 10.50 в пункт тестування допущені не будуть. Щоб не було скупчення людей, кожному учаснику на запрошенні вказано рекомендований час, коли йому з’явитися у пункт тестування. Учасників також просять дотримуватися карантинних вимог і соціальної дистанції, адже в середньому в пунктах тестування будуть складати ЗНО близько 240 учасників (від 180 до 300 залежно від потужностей закладу).

Доїзд учнів до пунктів проведення ЗНО повинні організувати органи місцевого самоврядування – засновники освітніх закладів.

У кожному пункті тестування будуть свої притиепідеміологічні заходи: усім мірятимуть температуру, а відповідальні особи вже отримали антисептики, засоби захисту для педагогів (халати, щитки) також закуплені, додала начальниця управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна. Нагадаємо, на ці заходи Волині виділили 694 тисячі гривень.

Крім того, якщо в когось з учасників буде температура вище 37,2, то учневі дадуть час охолонути, але якщо температура залишатиметься високою – його до тестування не допустять. У такому разі протягом 5 робочих днів від дня проведення тестів можна подати документи на участь у додатковій сесії. Але треба мати оригінал довідки від сімейного лікаря про те, що учасник тестування був хворий на момент тестування.

Також усі педагоги можуть отримати щеплення проти коронавірусу. Але це – на добровільній основі. Нещеплені працівники також будуть допущені до проведення ЗНО. Усього до проведення тестування цього року буде залучено більше трьох тисяч педагогічних працівників.

На основну сесію ЗНО цього року зареєстровані 12 672 учасники, з них 11 200 – випускники 2021-го. Щоправда чи всі зареєстровані прийдуть складати тести, невідомо, адже у зв’язку з карантином одинадцятикласників, які закінчують школу цього року, звільнили від обов’язкової державної підсумкової атестації (ДПА). Атестацію можна пройти за бажанням, а ЗНО мають складати лише ті випускники, які планують вступати до вишів. Крім того, якщо учень здає ЗНО, також він вказуватиме, чи зараховувати його результати як ДПА чи ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024