Поділитись:

В Україні хочуть створити університет у сфері кібербезпеки

Середа, 12 травня 2021, 07:46
В Україні хочуть створити університет у сфері кібербезпеки

В Україні планують створити університет, який проводитиме підготовку фахівців у сфері кібербезпеки.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни»,  - пише "Освіта.ua".

За словами глави держави, сьогодні загрози інформаційній безпеці та кіберзагрози можуть становити не меншу небезпеку для держави, ніж ворожа зброя.

«Ми будемо відкривати новий потужний університет. Презентація його також практично готова. Університет, у якому будуть саме професії, пов’язані з безпекою держави і безпекою людини. Кібербезпека – один з найголовніших факультетів цього університету», – повідомив Президент.

Планується, що до університету відбиратимуть найкращих вступників, яким буде створено сприятливий простір для навчання та надаватимуться високі стипендії.

Володимир Зеленський наголосив, що у ньому будуть побудовані сучасні лабораторії, кібер- і біохімічні центри. Студенти будуть одразу отримувати знання, теорію і практику.

Також очікується, що в університеті будуть працювати потужні викладачі, передусім українці, але також будуть залучені спеціалісти з-за кордону.

«Всі отримуватимуть дуже високу заробітну плату, незважаючи на те, з якої країни вони приїдуть. Цей університет готуватиме професійних людей, напрямок яких – безпека нашої країни, які після цього університету повинні будуть працювати саме на державу», – наголосив Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів