Поділитись:

Скільки українців вже записались на COVID-вакцинацію

Понеділок, 10 травня 2021, 17:37
Скільки українців вже записались на COVID-вакцинацію

У чергу на  COVID-вакцинацію вже записалося більше ніж 597 тис. українців.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, - пише "Укрінформ".

“В Україні в чергу на щеплення проти COVID-19 вже записалося більше ніж 597 тис. людей”, - уточнюється у повідомленні.

Як зазначають у МОЗ, наразі в Україні вакцинують: медиків і працівників закладів охорони здоров’я; мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів; учасників Операції об'єднаних сил на Сході України; соціальних працівників; священнослужителів; олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році; освітян, які залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО); співробітників патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників; людей віком від 65 років.

“Пріоритет надається людям найбільш похилого віку та людям, які мають неінфекційні хронічні захворювання. Зокрема, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, хвороби органів дихання та нирок”, - поінформували у міністерстві.

У відомстві нагадали, що навіть якщо громадянин не входить до однієї з цих груп, то особа може записатися до черги на щеплення проти COVID-19 та чекати на повідомлення про початок вакцинації її групи.

"Записатися у чергу на вакцинацію можна через контакт-центр МОЗ: необхідно набрати номер 0800602019, надати оператору свої дані, обрати місце вакцинації та очікувати повідомлення про запрошення на вакцинацію", - наголосили у МОЗ.

Також у чергу на вакцинацію можна записатися через мобільний додаток “Дія” і через портал “Дія”, уточнюють у МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів