Поділитись:

У ЄС почнуть вакцинацію дітей та підлітків

Неділя, 09 травня 2021, 00:33
У ЄС почнуть вакцинацію дітей та підлітків

Європейський союз розпочне щеплювати дітей та підлітків від COVID-19. До липня поточного року планує досягнути 70%-го показника щеплень дорослого населення.

Про це повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн на пресконференції за підсумками неформального саміту ЄС у португальському Порту, – передає "Суспільне".

"Нам належить провести вакцинацію дітей і підлітків. Крім того, ми повинні бути готовими до появи нових штамів і зникнення антитіл у тих, хто був вакцинований першим. Тому Єврокомісія затвердила контракт з компанією Pfizer на придбання ще 1,8 мільярда доз вакцин", – сказала очільниця Єврокомісії.

За її даними, на сьогодні вже 160 мільйонів європейців отримали першу дозу вакцини від COVID-19. Фон дер Ляйєн також повідомила, що ЄС отримав понад 200 мільйонів доз вакцин, яких вистачить, щоб довести показник щеплень дорослого населення до 70% в липні цього року. Крім того, вона заявила, що система сертифікатів вакцинації в країнах Євросоюзу може запрацювати вже в червні.

"Я думаю, що політична угода щодо сертифікатів може бути досягнута вже до кінця цього місяця", – сказала глава Єврокомісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів