Поділитись:

Pfizer і BioNTech подали заявки на застосування їхньої вакцини проти COVID-19 серед підлітків

Субота, 01 травня 2021, 04:18
Pfizer і BioNTech подали заявки на застосування їхньої вакцини проти COVID-19 серед підлітків

Компанії Pfizer і BioNTech просить дозволу у Європейського агентства лікарських засобів (ЕМА) на використання їхньої вакцини проти коронавірусу підлітками 12-15 років.

Про це інформує "Суспільне" із посиланням на компанію BioNTech.

"Це подання базується на даних основного клінічного випробування фази 3, в якому взяли участь 2260 учасників у віці від 12 до 15 років. Результати цього дослідження, оголошені 31 березня 2021 р., показали ефективність вакцини на 100% в учасників, і які раніше були інфіковані SARS-CoV-2, і які не були, та стійкими реакціями антитіл", – повідомили у пресслужбі компанії BioNTech.

Як відзначається, учасники випробування добре перенесли щеплення, однак компанія продовжить спостерігати за ними протягом двох років після введення другої дози для дослідження можливого дострокового захисту.

У компанії відзначили, що якщо EMA схвалить зміну, то вона буде дійсна у всіх 27 державах-членах Євросоюзу. Компанії вже подали подібний запит до Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA) про надання дозволу на екстрене використання препарату і планують звернутися до інших контролюючих органів по всьому світу для внесення відповідних поправок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів