Поділитись:

На Волині з батька трьох дітей стягнули сто тисяч заборгованих аліментів

Понеділок, 03 травня 2021, 00:49
На Волині з батька трьох дітей стягнули сто тисяч заборгованих аліментів

З жителя Камінь-Каширського району державні виконавці стягнули 106 тисяч 311 гривень заборгованих аліментів.

Про це розповіли у  Західному управлінні Міністерства юстиції, - пише "Суспільне".

Батько трьох дітей не сплачував аліменти з 2018 року.

Щоб змусити чоловіка повернути гроші дітям, державні виконавці застосували до боржника ряд заходів. Зокрема, тимчасово обмежили у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання.

На початку квітня на чоловіка склали адмінпротокол за несплату аліментів (ч. 1 статті 183 КупАП). Після цього він погасив заборгованість і повернув трьом неповнолітнім дітям 106 тисяч 311 гривень. Крім того, чоловіку довелося сплатити штраф в розмірі 20 % від суми заборгованості – 7 тисяч 349 гривень та виконавчий збір у розмірі 5 тисяч 164 гривні.

Нагадаємо, раніше державні виконавці відзвітували, що за перші три місяці цього року 3 080 жителям Волині обмежили виїзд за межі України через заборгованість зі сплати аліментів. Загалом з початку року вже стягнули понад 3 млн 248 тисяч гривень заборгованості з аліментів з осіб, до яких застосували обмеження виїзду за кордон.

На початку березня парламент підтримав збільшення аліментів на дитину. Так, мінімальний гарантований розмір аліментів на дитину, який може бути стягнутий з батьків становить для дітей до 6 років – 929,50 грн, а для дітей від 6 до 18 років – 1159 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів