Поділитись:

В орнітологічному заказнику в Чарукові браконьєри зловили 10 кілограмів риби (фото)

Четвер, 29 квітня 2021, 10:07

У Чаруківському орнітологічному заказнику викрили порушника правил рибальства.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

24 квітня 2021 року на «гарячу лінію» Волинського рибпатруля надійшло повідомлення про порушення Правил рибальства на водному об’єкті в орнітологічному заказнику «Чаруків».

Під час обстеження інспектори виявили, що невідомі пошкодили спускний шлюз. Згодом оперативна група помітила двох чоловіків. Побачивши, що до них наближаються рибпатрульні, порушники встигли втекти, викинувши мішок з уловом.

У мішку знаходилося 10 кг риби, а саме: 19 екз. карася сріблястого, 7 окунів,  5 щук, 2 плітки, 1 сазан та 1 лящ.

Оскільки деяка риба була живою, її випустили у воду, попередивши збитків на 2487 грн. Решту риби у снулому стані передадуть на корм тваринам у зоопарк.

Інспектори склали акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Про інцидент повідомили керівництву Городищенської сільської ради. У сільраді повідомили, що на водоймі невідомі пошкодили дамбу, в результаті чого з водного об’єкту частково зійшла вода. 26 квітня на місце виїхала комісія з працівників сільради для обстеження території та проведели роботи з відновлення дамби.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять терміново повідомляти за номером телефону «гарячої лінії»: (067) 360 78 40.

Довідково:

З 1 квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 30 грн, ляща – 301 грн, сазана – 602, щуки – 602 грн, окуня – 141 грн, плітки – 150 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів