Поділитись:

"Місто натхнення": до Луцька приїдуть топові українські письменники

Середа, 28 квітня 2021, 16:40

У Луцьку упродовж п'яти тижнів триватиме перша літературна резиденція “Місто натхнення” за участю топових українських письменників.

Про це повідомляє управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

2021-й – рік 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки. З цієї нагоди управління туризму та промоції міста Луцької міської ради спільно з творчою агенцією “Баляндраси” (м. Київ) ініціювало проведення у нашому місті першої літературної резиденції “Місто натхнення”, яка триватиме 5 тижнів: із 17 травня до 20 червня.

Першими резидентами стануть топові українські письменники: Оксана Забужко, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк, Макс Кідрук, Любко Дереш.

Метою резиденції є популяризація Луцька та його міських просторів як мистецького осередку, а також міста європейського культурного контексту.

Фіналізуватиме першу резиденцію збірка творів (оповідань, есе, новел), створених резидентами в межах резиденції та під її впливом. Твори, в яких Луцьк є місцем подій, героєм чи містом персонажів, покликані популяризувати місто в українському та європейському мистецьких контекстах та з метою промоції міста як привабливої туристичної дестинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів