Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 27 квітня

Вівторок, 27 квітня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 27 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у вівторок, 27 квітня, найбільше читав про:

Про антитерористичні навчання

Підрозділи Служби безпеки України, Національної поліції, Держприкордонслужби і Національної гвардії взяли участь в антитерористичних навчаннях на колишній території Ратнівського району Волинської області. Заходи відбувалися в умовах, максимально наближених до реальних, із використанням озброєння та спеціальної техніки.

За сценарієм навчань, умовні «диверсанти» намагалися здійснити диверсії на декількох об’єктах енергетичної і транспортної систем регіону. Учасники тренувань провели ефективні заходи з нейтралізації «зловмисників».

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 27 квітня

Про демонтаж історичної будівлі

У Луцьку зі старого будинку на Ярощука, 12, демонтували дах, зняли вікна і двері. На території вже другий день працює бригада будівельників і привертає увагу лучан. Люди цікавляться, що відбувається з будівлею, яку вже не перший рік місто хоче віднести до числа пам'яток архітектури. 

Місцеві громадські активісти пишуть, що будинок почали зносити, однак цю інформацію поки ніхто не підтвердив. Журналісти ІА «Конкурент» побували на місці події та поспілкувалися з очільником управління охорони культурної спадщини Луцькради Олександром Котисом.

Про нову пішохідну набережну

Свого часу меценат Андрій Покровський запропонував покійному Луцькому міському голові Миколі Романюку облаштувати рекреаційну прогулянкову зону вздовж річки Сапалаївки. Бізнесмен взявся самотужки облагородити частину території, і так на світ «народився» «Сіті Парк». Проте загалом його ідея більш масштабна.

«Вздовж річки можна викласти пішохідні алеї з лавками та сучасним вуличним освітленням. Тут буде зручно ходити пішки, їхати на велосипеді, електросамокаті чи роликах. Це стане додатковим маршрутом, який з’єднає мікрорайони міста і парки та створить комфортні умови для пересування Луцьком», – розповів Покровський.

Зі слів заступника голови фракції «СВІДОМИХ» у Луцькраді Михайла Находа, маршрут розпочинатиметься від проспекту Відродження, пролягатиме через парк 900-річчя та з’єднуватиметься з рекреаційною територією, яка буде знаходитися поряд із житловим комплексом «Оселя парк».

Орієнтовна схема  маршрутуОрієнтовна схема маршруту

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів