Поділитись:

Дослідники виявили випадки передачі "ковіду" від людини до кішки

Субота, 24 квітня 2021, 03:03
Дослідники виявили випадки передачі «ковіду» від людини до кішки

Учені з Університету Глазго в рамках програми скринінгу популяції котів у Великобританії знайшли два випадки передачі коронавірусу від людини до кішки.

Про це інформує "Суспільне" із посиланням на The Guardian.

Кішки різних порід жили в окремих домогосподарствах і мали слабкі та важкі респіраторні ознаки. Дослідники вважають, що обидві домашні тварини були заражені їх господарями, які мали симптоми COVID-19 до того, як кішкам стало погано.

Водночас згідно з дослідженням наразі немає жодних доказів передачі захворювання від кота до людини або того, що домашні тварини можуть відігравати помітну роль у розповсюдженні інфекції.

Як пояснила професорка Маргарет Хозі з Центру досліджень вірусів Університету Глазго, зі зменшення кількості заражень від людини до людини, важливо зрозуміти перспективи передачі хвороби від людей тваринам, оскільки останні можуть надалі знову заразити людину.

Вчені також зазначили, що наявність усього двох випадків зараження котів може призвести до недооцінки можливих масштабів, оскільки наразі домашніх тварин рідко тестують на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів