Поділитись:

Домашніх тварин у Кореї тестуватимуть на коронавірус

Середа, 10 лютого 2021, 04:10
Домашніх тварин у Кореї тестуватимуть на коронавірус

У столиці Кореї Сеулі запустили програму тестування на СOVID-19 для домашніх тварин, у яких виявляють відповідні симптоми.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на BBC.

Рішення про запуск програми тестування на COVID-19 для домашніх тварин міська влада столичного міста прийняла після виявлення випадку зараження коронавірусом кошеняти, яке проживало у релігійній установі на півдні країни.

Проходитимуть тестування лише ті тварини, які контактували з хворими на COVID-19 людьми та мають відповідні симптоми: лихоманку, утруднене дихання, тощо. В разі позитивного результату тесту тварину буде заборонено покидати домівку. Втім, її власникам не доведеться дотримуватися ізоляції, адже наразі не існує доказів того, що тварини можуть заражати людей.

Крім того, власникам усіх домашніх тварин рекомендують під час їх вигулювання триматися на відстані щонайменше 2 метри від інших людей та тварин. 

Втім, якщо власники домашнього улюбленця не можуть доглядати його самостійно або будуть госпіталізовані з діагнозом "COVID-19", то тварина буде поміщена до спеціального "карантинного" притулку, створеними міською владою Сеула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів