Поділитись:

"Україна отримає лише перевірену та безпечну вакцину", - Шмигаль

Четвер, 04 лютого 2021, 00:45
«Україна отримає лише перевірену та безпечну вакцину», - Шмигаль

Денис Шмигаль, прем'єр-міністр, розповів, що українці отримають перевірену та безпечну вакцину, яка пройшла всі клінічні випробування.

Як відомо, жоден з препаратів з тих, що використовуються нині у світі, не пройшов останньої, четвертої фази випробувань, - пише "Суспільне".

"До України буде завезена лише перевірена та безпечна вакцина, яка пройшла всі необхідні клінічні випробування та затверджена в інших розвинених країнах. Запевняю, що всім, хто захоче зробити безкоштовну та безпечну вакцину, буде надана ця можливість відповідно до Національного плану вакцинування", – заявив Шмигаль на засіданні уряду 3 лютого.

За його словами, впродовж найближчих тижнів Україна отримає 117 тисяч доз вакцини компанії Pfizer/BioNTech.

"Це дози вакцини в межах програми COVAX, які будуть використані насамперед для лікарів, які перебувають на передовій боротьби з коронавірусом. Вакцини від Pfizer/BioNTech — це лише старт, і вже у лютому - на початку березня ми очікуємо значно більші поставки", – додав він.

Окрім цього, прем'єр заявив, що найближчим часом уряд ухвалить рішення про повернення до адаптивного карантину.

"В Україні наразі спостерігається контрольована і стабільна ситуація щодо поширення коронавірусу. Посилений карантин був дійсно ефективним інструментом, який знизив навантаження на медичну систему та сприяв розірванню ланцюга захворюваності", – сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів