Поділитись:

У Жидичині запрацює медична служба монастиря

П'ятниця, 23 квітня 2021, 08:10
У Жидичині запрацює медична служба монастиря

фото ілюстративне 

З наближенням Страсного тижня та Великодня зростає потік вірян, які прагнуть відвідати святкові богослужіння у Жидичині.

Аби люди почувалися захищеними в стінах Жидичинської обителі, з благословення намісника архімандрита Константина (Марченка) в межах храму почне роботу мобільна медична служба монастиря. Очолить її досвідчена лікарка, викладач Луцького базового медичного коледжу Остапюк Лідія Григорівна. Про це повідомили на сторінці чернецтва Волині у фейсбуці. 

Щоб потрапити на богослужіння, вірянам обов’язково будуть пропонувати пройти декілька етапів епідеміологічного контролю:

  • температурний скринінг (вимірювання температури тіла);
  • контроль сатурації (насиченість кисню в крові);
  • обробка рук дизифікуючим засобом;
  • обов’язковий масковий режим.

До слова, з початком всесвітньої пандемії в Жидичинському монастирі розпочав свою активну діяльність Волонтерський рух імені Симона Киринейського, представники якого постійно моніторять ситуацію, надають консультації потребуючим, дизинфікують храм, слідкують за дотриманням дистанції між вірянами під час богослужінь. Однак, в монастирі зауважують, що, попри важливість та необхідність дотримання усіх карантинних норм, волонтери подекуди стикаються із нерозумінням та наріканнями окремих вірян. Для окремих християн епідеміологічні заходи виглядають суперечливими, ніби нівелюють довіру до Бога.

"Для утвердження громади наводять цитати Священного Писання і Святих отців, про їхнє відношення до медицини і обережності перед хворобами, на які маємо опиратися і ми, сучасні сні християни:

  • "…раніше хвороби турбуйся про себе" (Сирх.18:19)
  • "Шануй лікаря честю заради потреби у ньому, бо Господь створив його, і від Вишнього – зцілення, і від царя одержує він дар. Знання лікаря піднесе його голову, і між вельможами він буде у пошані. Господь створив із землі зцілення, і розсудлива людина не буде зневажати їх" (Сирх.38:1-4)
  • "На лікарів нарікають хворі, яких вони лікують, але лікарі нехтують цим, знаючи, що пізніше вони будуть їм дякувати" (Авва Дорофей)", – зазначили в повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів