Поділитись:

Є рівні, а є рівніші: чому нардепу від «Слуги народу» Тищенку закон не писаний

Вівторок, 20 квітня 2021, 13:33
Є рівні, а є рівніші: чому нардепу від «Слуги народу» Тищенку закон не писаний

Соцмережі відреагували на гучну вечірку під час карантину, яку влаштував нардепутат від "Слуги народу" Микола Тищенко. 

Свято депутат влаштував у столичному готелі Fairmont з нагоди дня народження дружини Алли Барановської

Зокрема, Віталій Шабунін, голова правління громадської організації "Центр протидії корупції", наголосив, що відповідальні за таку ситуацію – українці. Він зауважив, що Тищенко спокійно влаштовує вечірки, бо знає, що кум – керівник Офісу президента Андрій Єрмак – відмаже його перед президентом. Як відмазував свого заступника Олега Татарова. 

"Це ми толеруємо, що наше обурення в носі має навіть не Зеленський, а бикуючий Тищенко. Наше обурення задовго не перетворюється в дію – навіть найпростішу, найшвидшу. Наприклад, знаєте, скільки зібрала петиція про звільнення того ж Татарова за перші 22 дні збору? Нікчемних 7940 голосів. Це при тому, що підписати петицію закликало купу ЛОМів з десятками тисяч фоловерів", – написав Віталій Шабунін. 

І додав, що українці заслуговують таке до себе. Принаймні заслуговуватимуть доти, поки не будуть готові хоча б на елементарні двохвилинні дії.

Журналіст "Схем" Михайло Ткач наголосив, що Микола Тищенко не може гарантувати, що ніхто з його гостей не захворіє на коронавірус після такої вечірки. 

"Він другий локдаун демонструє що його життя цінніше за життя оточуючих. Що його свята і розваги обов‘язковіші за свята і розваги інших людей. Він служить своїм інтересам і собі. А я гадав що назва партії "Слуга народу" має інший зміст. Головний слуга народу (або як його ще називають підлеглі "перший") знову нічого не скаже, як це було з рестораном "Велюр"? Знову зробить вигляд, що подібна поведінка прийнятна для людей, які представляють його партію, його фракцію і народ який обрав і його і їх? Знову дасть зрозуміти, що куму керівника Офісу президента Єрмака не лише можна потрапити у Верховну Раду, а й можна порушувати закони, користуючись тим що він у Верховній Раді?" – написав він у фейсбуці. 

Телеведучий Олексій Павловський зауважив, що є безліч підприємців, які збанкрутіли через карантинні обмеження. Але "є рівні, а є рівніші". 

"Є рівні, а є рівніші... Спортзали для "спортсменів" та ресторани для "рестораторів". Як ви вважаєте, зможе керівництво СН виключити Тищенко із фракції? Чи відповідальність за порушення карантину тільки для смертних?" – обурився він. 

Водночас очільник МОЗу Максим Степанов розкритикував проведення вечірок під час карантину. Імовірно, йдеться саме про святкування дня народження дружини Тищенка. 

"Мені здається, що ми всі повинні, незважаючи на свій статус і те, де ми працюємо, дотримуватися правил заради нашого здоров’я і життя. Я вважаю, що повністю неприпустимо, коли заради святкування дня народження люди нехтують цими правилами, коли підпільно починають працювати ресторани або інші заклади саме для того, щоби зробити собі приємно", – сказав Степанов.

І наголосив: коронавірус не обирає за соціальним статусом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
31 березня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
15:05
20 березня 2024
18 березня 2024