Поділитись:

Що думають підприємці з Пасажу про можливий переїзд на Новий ринок (фото)

Вівторок, 20 квітня 2021, 15:30

Луцьк сколихнула новина про можливе "переселення" оптовиків із торгового комплексу "Пасаж" на Новий ринок. Таку ідею запропонували підприємці з Нового ринку як спосіб привабити туди покупців, розширивши асортимент товарів. Її підтримали в департаменті економічної політики Луцької міської ради, однак наголосили, що мова йде виключно про підприємців, які здійснюють оптову торгівлю на парковці біля ринку чи тротуару поруч із автовокзалом, тобто поза межами території для торгівлі. 

Підприємці з "Пасажу" сприйняли цю ідею не надто тепло. У соцмережах кілька днів не вщухали дискусії з цього приводу. З одного боку, це незручно для них, бо за багато років на місці напрацювалася клієнтська база. З іншого – незручно для лучан, які ходять тротуарами, заставленими продовольством. 

Журналісти ІА "Конкурент" у вівторок, 20 квітня дізнавалися, що самі підприємці думають про можливий переїзд. 

Більшість людей, з якими нам довелося порозмовляти, ставляться до такого нововведення з пересторогою. Вони бояться, що на Новий ринок не приходитимуть люди, а отже продажі значно впадуть. Дехто категоричний у своєму бажанні залишитися на звичному місці для торгівлі, а хтось навпаки говорить, що до змін готовий. 

"Хто туди (на Новий ринок – ред.) буде їхати? Там місця нема. Там , де стати машинами. Тут ми вже торгуємо багато років, і людей своїх маємо. А хто туди буде їхати на кінець світу? Все роблять людям на шкоду, для людей нічого не роблять. Чому тут не можна торгувати? Ми будем платити в бюджет оренду, хай торгівля процвітає. Для людей треба робити все", – емоційно говорить одна підприємиця. Імені свого жінка називати не хоче. Каже тільки, що торгує тут із 1990-х. 

 

Її колега із сусіднього автомобіля не такий категоричний. 

"Мені, в принципі, все одно. Якщо будуть переїжджати всі, ми так само переїдемо і будемо там працювати. Якщо там треба – будем так і робити", – каже молодий підприємець Олександр. 

Нагадаємо, влада міста активно взялася за вирішення проблем Нового ринку і підприємців. У вівторок, 13 квітня відбулася робоча зустріч, на якій обговорили найближчі плани і перспективи. Серед іншого, пропонували переселити оптовиків, які торгують з парковки і тротуарів, надавши їм у користування торгові точки на Новому ринку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів