Поділитись:

Мешканців Луцька закликають не білити бордюри та дерева

Вівторок, 13 квітня 2021, 22:21
Мешканців Луцька закликають не білити бордюри та дерева

Лучан просять не білити в місті дерева та бордюри у дворах.

Відповідне звернення опублікували на сайті Луцької міської ради.

16 квітня у Луцьку організовують загальноміську толоку, під час якої прибиратимуть дороги, узбіччя, двори будинків та організацій.

"Закликаємо жителів громади, керівників освітніх та медичних установ та інших підприємств, установ та організацій утриматися від здійснення побілки, яка для декого асоціюється із чистотою, порядком та доглядом за деревами", – йдеться у повідомленні.

В міській раді пояснюють: побілка – це старий метод, ефективність якого не доведена. При невірній концентрації вапна, суміш може спалити кору дерева.

Якщо мешканці приймають рішення щодо побілки дерев на прибудинковій території – в міській раді пропонують звернутися до обслуговуючого підприємства. Роботи тоді виконають за кошти з квартплати. А от на території міста дерева білити заборонено.

Заборона на побілку також стосується і бордюрів. Білити їх заборонено законодавством України: ця норма прописана у "Правилах утримання зелених насаджень у населених пунктах України". Зокрема, пунктом 9.1.17 забороняється білити вапном декоративні дерева і малі архітектурні форми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024