Поділитись:

У Луцьку провели тренування з протидії пожежам в екосистемах

Понеділок, 12 квітня 2021, 23:56
У Луцьку провели тренування з протидії пожежам в екосистемах

Участь у тренуванні взяли посадові особи органів управління та спеціалізованих служб.

Про це повідомляють на сайті ГУ ДСНС у Волинській області.

Засідання очолив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Волинської облдержадміністрації Олександр Блащук.

З доповіддю про порядок дій щодо реагування на надзвичайну ситуацію, пов’язану з пожежами в екосистемах відповідно до ввідної, виступив заступник начальника ГУ ДСНС області полковник служби цивільного захисту Віктор Милостивий. Він зазначив, що на  сьогодні в області вже зареєстровано 62 пожежі сухої рослинності на загальній площі понад 52 Га. Також виникло 2 пожежі в лісових масивах на загальній площі 0,7 Га.

Для своєчасного реагування на надзвичайні ситуації, пожежі в природних екосистемах області на цілодобовому чергуванні перебуває понад 120 чоловік особового складу, 66 пожежні автоцистерни, з яких 40 підвищеної прохідності. Для залучення сил і засобів до ліквідації пожеж в лісових масивах та торфовищах в складі зведених загонів на озброєні є 4 пожежні насосні станції, які здатні подавати велику кількість води  на значну відстань. З метою створення протипожежних розривів, майданчиків для розвороту техніки в лісових масивах під час великих пожеж  в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення знаходиться інженерна техніка, зокрема: БАТ-2 та тягач на базі автомобіля МАЗ для перевезення.

Віктор Милостивий наголосив, що при виникненні масштабних лісових пожеж на території області всі сили та засоби пожежно-рятувальної служби будуть залучені на захист населених пунктів, що знаходяться в лісових масивах чи межують з ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024