Поділитись:

На меморіалі в Луцьку відбили шматок плити (фотофакт)

Понеділок, 12 квітня 2021, 16:10
На меморіалі в Луцьку відбили шматок плити (фотофакт)

У Луцьку із підніжжя до 40-метрового обеліска, що на території меморіального комплексу "Вічна слава", відвалилася плита. 

Про це у фейсбуці повідомили Наталія Магдич.

Із її слів, плиту відбили спеціально. 

"Це вже не хвиля, а шторм провокацій і вандалізму, які накрили Україну і наше місто. Ледь не щодня руйнують ліхтарі, лавки, псують фасади будинків, знищують культурні цінності, оскверняють меморіальні дошки і могили. Сьогоднішнє плем'я вандалів вирізняється якимось особливо витонченим дикунством. От скажіть, що ще повинно відбутися, щоб поліція звернула на цю проблему увагу, чи оперативно буде усунено наслідки вандалізму, щоб не спрацювала теорія розбитих вікон", – написала жінка. 

У коментарях акцентують на тому, аби в парку встановили відеоспостереження. 

До слова, у 2019 плити сипалися і з самого обеліска. До того ж плити звідти крали. У листопаді 2018 року зникли чотири гранітні плити з переліком прізвищ загиблих у Другій світовій війні воїнів, а вже в березні 2019 – дві бронзові такі плити. 

Меморіальний комплекс часто є об'єктом критики. До прикладу, головний редактор «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані був обурений близкістю зображення Сталіна поблизу могили полеглого на Майдані Василя Мойсея. А також розкритикував, що на меморіальні зазначени 1941 рік замість 1939 року (початок Другої світової війни). Лучани вже просили змінити цю дату.  Однак в міськраді тоді заявили, що для того, щоб поміняти дати початку Другої світової війни на меморіалі Вічної Слави, необхідно отримати дозвіл від уряду.

Також в Луцьку хотіли знести 40-метровий обеліск

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024