Поділитись:

У Луцьку з обеліска на меморіалі сипляться плити (фото)

Четвер, 21 березня 2019, 08:35
У Луцьку з обеліска на меморіалі сипляться плити (фото)

У Луцьку із 40-метрового обеліска, що на території меморіального комплексу "Вічна слава", сипляться плити. 

Залишки розбитих плит знайшли у четвер, 21 березня. Про це ІА "Конкурент" повідомили очевидці. 

У Луцьку з обеліска на меморіалі сипляться плити (фото)У Луцьку з обеліска на меморіалі сипляться плити (фото)У Луцьку з обеліска на меморіалі сипляться плити (фото)У Луцьку з обеліска на меморіалі сипляться плити (фото)У Луцьку з обеліска на меморіалі сипляться плити (фото)

До слова, з меморіального комплексу вже не раз крали плити: у листопаді 2018 року зникли чотири гранітні плити з переліком прізвищ загиблих у Другій світовій війні воїнів, а вже в березні 2019 – дві бронзові такі плити. 

Меморіальний комплекс часто є об'єктом критики. До прикладу, головний редактор «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані був обурений близкістю зображення Сталіна поблизу могили полеглого на Майдані Василя Мойсея. А також розкритикував, що на меморіальні зазначени 1941 рік замість 1939 року (початок Другої світової війни). Лучани вже просили змінити цю дату.  Однак в міськраді тоді заявили, що для того, щоб поміняти дати початку Другої світової війни на меморіалі Вічної Слави, необхідно отримати дозвіл від уряду.

Також в Луцьку хотіли знести 40-метровий обеліскз якого, власне, і сипляться плити. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитина на вилах: у Польщі знову "просувають" пам'ятник Волинській трагедії

Надрукувати
мітки:
коментарів