Поділитись:

Пішла з життя відома революціонерка з Луцька (фото)

Субота, 10 квітня 2021, 12:01
Пішла з життя відома революціонерка з Луцька (фото)

Померла відома у Луцьку активістка, жінка, яка все життя боролася за справедливість та незалежність української держави Людмила Філіпович.

Про це сказав перший голова Волинського осередку Народного Руху України Михайло Тиский, – повідомляє Перший.

У 90-ті Михайло Тиский разом із Людмилою Філіпович та однодумцями боролися за незалежність.

«Члени «Братства учасників Народного РУХу України за перебудову»співчувають Мирославі Філіпович з приводу смерті її мами Людмили Миколаївни (активного учасника української Національної революції 1989-1991рр.)», – написав Михайло Тиский.

Людмила Філіпович ще з молодих років брала активну участь у громадсько-політичному житті України. У 1989 році вона вступила до Гельсінської спілки та боролася за незалежність України. Згодом Людмила Філіпович увійшла до Української республіканської партії, яку очолював дисидент Левко Лук'яненко.

«Ми багато чого робили: проводили різноманітні акції, виганяли Обком партії, боролися, щоб наших хлопців не забирали служити в інші країни та не відправляли в Афганістан. На жаль, багато чого я вже і забула», – згадувала вона в розмові з журналістом ІА «Конкурент» Русланом Пилипчуком.

Пішла з життя відома революціонерка з Луцька (фото)

(На фото: посередині народний депутат першого скликання Верховної Ради України Олександр Гудима. Праворуч від нього, з листівкою у руках, Людмила Філіпович)

Нагадаємо: у квітні 2019 року Людмила Філіпович вийшла в центр Луцька з червоно-чорним стягом і протестувала проти тоді ще кандидата в президенти Володимира Зеленського«Москаль прийде в твою хату – то буде прикол. Ха-ха-ха!» – такі слова були написані на плакаті.

Пішла з життя відома революціонерка з Луцька (фото)

Через тиждень лучанка знову вийшла з плакатом на одиночний мітинг проти кандидата Володимира Зеленського. На плакаті було написано: «Зеленський – наркоман?». За це невідома жінка вдарила Людмилу Філіпович рукою в обличчя.

ІА «Конкурент» висловлює щирі співчуття родині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів